Pannacotta på Ahlgrens bilar. En efterrätt som är söt, krämig och väldigt mäktig. Eftersom bilarna redan innehåller gelatin behöver du bara två ingredienser. Serveras med fördel i små portionsglas. Tycker du att den gröna och rosa färgen behöver förstärkas droppar du ner en droppe karamellfärg.
Ingredienser (4-6 portioner, beroende på storlek på glas)
- 9 dl vispgrädde
- 2 påsar Ahlgrens bilar
- 2 droppar karamellfärg, eventuellt, röd och grön (om du vill förstärka den rosa och gröna färgen)
Gör så här
1. Häll ut båda påsarna med bilar och sortera efter färg.
2. Blanda 3 dl vispgrädde med de gröna bilarna i en liten kastrull och värm på svag värme tills bilarna har smält helt. Rör om då och då. Droppa ned lite grön karamellfärg om du vill förstärka färgen.
3. Häll upp i små portionsglas (tänk på att den är mäktig) och ställ i kylen ett par timmar så att det första lagret stelnar.
4. Börja med nästa lager med de vita bilarna. Gör på samma sätt. Låt blandningen svalna och häll den sedan ovanpå det gröna lagret. Låt stelna i kylen ett par timmar.
5. Avsluta med det gröna lagret, ev lite grön karamellfärg.
6. Låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar före servering. Garnera med några extra bilar.
Lämna ett svar