Lutande pannacotta med hallonpuré, färska hallon och smak av lime! Vill du göra den vegetarisk så använder du agar agar istället för gelatinblad.
Ingredienser (4 portioner)
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl gräddfil
- 2 st gelatinblad eller 1,5 tsk agar agar pulver (agar agar är ett pulver som är ett vegetariskt alternativ till gelatinblad).
- 1/2 dl socker
- 1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
Hallonpuré
- Ca 250g frysta hallon
- 2 msk strösocker
- 1 msk limesaft
Garnering
- färska jordgubbar
- färska hallon eller frysta
- mynta
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
- Koka upp grädde, vaniljsocker och socker i en kastrull. Låt koka upp. Lägg i agar agar om du använder det i stället för gelatin.
- Ta kastrullen från plattan och låt stå någon minut.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur all vatten. Lägg ned dem i den varma grädden och rör om. Tillsätt gräddfil och rör om snabbt. Häll över blandningen i en mjölkkanna eller en tillbringare så blir det lättare att hälla grädden i glasen.
- För att få till lutningen på pannacottan ställer du glasen i en varsin skål. Lägg gärna hushållspapper under så glasen inte glider (se bild nedan).
- Häll upp i glasen. Låt stelna i kylen i ca 3-4 timmar.
Hallonpuré
- Koka hallonen tillsammans med socker och limesaft i en kastrull i ca 3-4 minuter. Mixa slätt med stavmixer. Förvara i kylen tills du serverar.
Dekorera med färska bär och mynta.
Lämna ett svar