Klassisk italiensk efterrätt som man aldrig tröttnar på…otroligt god och mycket enkel att göra!
Ingredienser (4-6 portioner)
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- ½ dl strösocker
- 2 st gelatinblad
Garnering:
säsongens bär eller frukt
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
3. Häll på vispgrädden och häll i socker. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut ännu mer smak av vaniljstången).
4. Ta upp vaniljstången med en sked och släng den.
5. Ta av kastrullen från plattan. Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då kan det skära sig.
6. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dom i den varma gräddblandningen. Vispa ner så att de löser upp sig.
7. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
8. Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.
Lämna ett svar