Kycklingfiléer som paneras i pankoströbröd och som ger en härlig krispighet. Servera med sötpotatis-fries, sallad och en smakrik parmesansås!
Ingredienser (4 portioner)
Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- 4 msk vetemjöl
- 4 ägg
- 2-3 dl pankoströbröd
- neutral olja att steka i
- 4 msk smör till stekning
- salt och svartpeppar
- balsamico (till garnering)
Parmesansås
- 2 dl crème fraiche
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 dl fint riven parmesan
- olivolja
- salt och svartpeppar (efter smak)
Övrigt
- Sötpotatis-fries
- Sallad
Gör så här
- Förbered paneringen: häll upp mjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd på tre separata fat.
- Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden så att du får tunna filéer. Salta och peppra bägge sidor på varje filé.
- Panera kycklingfiléerna genom att först doppa dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Vänd runt ordentligt i varje moment så allt täcks. Du vill ha ett jämnt lager pankoströbröd runt om hela.
- Stek kycklingbitarna, börja stek i olja för att den klarar högre värme, tillsätt sedan smör för den goda smaken. Stek i 4-5 minuter per sida på medelvärme.
- Blanda crème fraiche, vitlök och riven parmesan i en liten kastrull och sjud till en sås på medelvärme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, droppa över lite olivolja.
- Fritera sötpotatisen.
- Servera kycklingen med sötpotatis-fries, parmesansås och valfri sallad. Ringla över lite balsamico.
Panko ströbröd hittar du bland asiatiska torrvaror i butiken.
Lämna ett svar