Ljuvlig chèvre som pankofriteras – krämig inuti och frasig utanpå! Serveras med kokta rödbetor, babyspenat, valnötter, rödlök, tomater, honung och vinägrettdressing!
Ingredienser (4 portioner)
- 400-500 g färska små rödbetor (går också bra med färdiga förkokta)
- 70 g babyspenat (en påse) eller ruccola
- 2 förpackningar Chèvre President Sainte Maure á 200 g
- 1-2 rödlökar
- 1 ask cocktailtomater
- 2 dl valnötter
- flytande honung
Pankofritering
- 1-2 ägg, uppvispat
- 1-2 dl vetemjöl
- 1-2 dl panko
- 4-5 dl rapsolja eller matolja att fritera i alternativt om du har en fritös
Vinägrett
- ½ tsk dijonsenap
- ½ dl olivolja
- 4 msk balsamvinäger (funkar också med vanlig vinäger)
- salt och peppar
Gör så här
- Börja med rödbetorna: sätt ugnen på 175°. Skölj och borsta rödbetorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Det går såklart bra att använda färdigkokta rödbetor, då slipper du ugnsmomentet.
- Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 1 timme. Låt rödbetorna svalna. Skala och skär i grova bitar och ställ åt sidan.
- Blanda ingredienserna till vinägretten. Ställ åt sidan.
- Skala försiktigt av den hårda delen på chèvreostarna med en osthyvel. Dela varje ost i två delar så att du har fyra delar totalt.
- Förbered paneringen: mät upp mjöl, ägg och pankoströbröd och i tre olika skålar. Vispa upp äggen med en gaffel.
- Doppa varje chèvreost först i mjöl, sedan i äggen och till sist i pankoströbrödet. Var noggrann så att hela osten är täckt i alla moment. Lägg på ett fat tills alla är klara.
- Mät upp olja i en kastrull, hetta upp till 170-180 grader eller ställ in fritösen på samma temperatur.
- Förbered tallrikarna: lägg ut babyspenat/ruccola, rödbetsbitar, cocktailtomater och skivad rödlök på botten av varje tallrik, skeda över vinägrett och avsluta med att toppa med valnötsbitar.
- Fritera chèvreosten ca 30-35 sekunder på varje sida, vänd med en hålslev, tills pankoströbrödet blir gyllene.
- Lägg en bit chèvreost på varje tallrik, ringla över flytande honung. Servera genast!
Lämna ett svar