Pizza till efterrätt? Yes! Frasfluffig pizzabotten toppad med nutella och skivade jordgubbar!
Finns det något bättre än hemmagjord pizza? Det bästa är naturligtvis om du gör degen själv, men det går också utmärkt att köpa färdig pizzadeg. I så fall rekommenderar jag Pop! Bakerys ”surdegspizzadeg” (grön påse). Eller varför inte köpa färdigjäst pizzadeg av din lokala pizzabagare. De flesta säljer, brukar kosta 10-15 kr/deg.
Här hittar du det bästa receptet på hemmagjord pizzadeg
Det bästa resultatet uppnås om du har pizzastål eller pizzasten.
Om du inte har sten eller stål: Kör ugnen på 230 grader över- / undervärme, alternativt ”pizzaläge” på nyare ugnar. Sätt in en upp-och-ned-vänd plåt mitt i ugnen. Låt plåten bli varm en stund. För in pizzan på den varma plåten med en pizzaspade, ta ut den när pizzan fått fin färg och fått knaprig botten och frasiga kanter.
Ingredienser (1 pizza)
- 1 färdig pizzaboll alternativt färdigköpt pizzadeg
- 1 ask färska jordgubbar (eller andra bär efter säsong och smak)
- Nutella
- florsocker
Gör så här
- Baka ut pizzadegen, försök att göra den så tunn som möjligt.
- Skicka in pizzan i ugnen med en pizza-spade.
- När pizzan är klar i ugnen, ta ut den och bred ut nutella över pizzan. Det går lättare att bre ut om man värmer nutellan i mikron några sekunder.
- Dekorera med skivade jordgubbar. Sikta över lite florsocker
[…] Bästa pizzadegen Löjromspizza Pizza med tryffelsalami och manchego Bruschettapizza Pizza med chévre och valnötter Pizza med salami och gorgonzola Oxfilépizza Nutellapizza […]