En sagolik mousse med nutella, chokladganache, krossade vaniljdrömmar, minimaränger och rostade hasselnötter!
Ingredienser 4–5 portioner
Nutellamousse
- 1 ½ dl Mascarpone
- 1 dl Philadelphia
- 1 ½ dl Nutella
- ½ dl florsocker
- 3 ½ dl vispgrädde
Chokladganache
- 100 g mörk choklad, finhackad
- 3 dl vispgrädde
- 20 g smör
Övrigt
- 12-15 vaniljdrömmar
- 1 1/2 dl rostade hasselnötter, finhackade
- minimaränger
Gör så här
1. Vispa ihop mascarpone, philadelphia, nutella och florsocker. Tillsätt vispgrädde och vispa till en fluffig mousse. Om du har möjlighet häll över moussen i en spritspåse annars förvara i en skål i kylskåp tills det är dags att servera.
2. Koka upp grädden till chokladganachen och häll över chokladen, rör om tills all choklad har smält. Tillsätt smöret och rör om till en glansig ganache.
3. Krossa 3 st drömmar i varje glas. Spritsa eller skeda i nutellamoussen. Häll på chokladganachen, strö över rostade hasselnötter och garnera med några minimaränger.
Vill du kompensera sötheten med lite syra kan du garnera med några färska bär, t ex hallon.
Lämna ett svar