En lyxig mousse med philadelphiaost, mascarpone och Nutella som du slänger ihop på 5 minuter! Dina gäster kommer att älska den här!
Ingredienser (5 portioner)
Mousse
- 100 g Philadelphiaost
- 200 g Mascarpone
- 3 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde
Nutella swirl
- ½-1 dl Nutella, uppvärmd (mikro)
Topping
- Ferrero Rocher choklad
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till moussen i en bunke.
2. Vispa kraftigt med elvisp tills det blir en härligt fluffig mousse.
3. Värm upp Nutellan i micron så den blir lite mer lös och följsam för att swirla in i moussen
4. Vänd/swirla in nutellan försiktigt i moussen (rör inte för mycket, då försvinner poängen med swirl).
5. Skeda upp i serveringsglas eller små skålar.
6. Dekorera med en halv Ferrero Rocher-choklad precis innan servering!
Receptet är ”lånat” från Catarina König @matfashionistan
Lämna ett svar