Kladdkaka med Nutella och kanderade nötter!
Ingredienser (12 bitars kaka)
Kladdkaka
- 100 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- smör och mjöl till springformen
Kanderade och rostade hasselnötter
- 1 ½ dl skalade hasselnötter
- 3 droppar rapsolja
- 3 krm salt
- ½ dl strösocker
Garnering och servering
- 250 g Nutella
- vispad grädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och pudra en springform (cirka 24 cm i diameter).
- Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan.
- Rör ihop ägg och socker i en skål.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt smöret och blanda ihop.
- Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Gör kanderade rostade hasselnötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de börjar bli ljusbruna, droppa i oljan och vänd runt nötterna. Strö över saltet och häll upp nötterna på ett fat. Bränn inte.
- Torka ur stekpannan och smält sockret i stekpannan tills det blir ljusbrunt. Häll i nötterna och vänd hastigt. Bränn inte. Flytta över nötterna på ett bakplåtspapper, peta isär dem med en gaffel och låt svalna.
- Garnering: bred ut Nutellan över kladdkakan. Det går lättare att bre ut om man först sätter burken i mikron några sekunder.
- Lägg på nötterna och servera med lite vispad grädde.
Lämna ett svar