Gör ditt eget naanbröd till din indiska middag! Naan bröd är ett platt indiskt bröd som passar perfekt till indiska rätter som t ex Tikka Masala. Egentligen ska brödet gräddas i en lerugn (tandoor) men det går alldeles utmärkt att steka i stekpannan också. Stek dina naanbröd i olja på medelvärme några minuter per sida.
Ingredienser (6 st)
- 500 g vetemjöl
- ½ påse torrjäst (6 g)
- 2 ½ dl vatten
- ½ dl socker
- ½ msk salt
- 75 g smält smör
- 1 ägg
- rapsolja (till stekning)
Att pensla bröden med
- 1 st vitlöksklyfta
- 25 g rumstempererat smör
- flingsalt
Gör så här
- Lös upp jästen i vattnet (ca 37°). Blanda i sockret. Låt degvätskan stå tills jästen är upplöst och det börjar skumma, ca 10 minuter.
- Blanda i resten av de torra och därefter de våta ingredienserna.
- Kör degen i matberedare ca 10 minuter eller knåda den för hand (ca 15 minuter). Låt jäsa övertäckt på varm plats i 25 minuter.
- Knåda degen ett par minuter och kavla ut till 6 platta brödkakor (för 6 bröd).
- Stek bröden i olja på medelvärme, 3-5 minuter per sida. När bröden fått fin färg och puffat upp sig lite i är de klara.
- Smält smöret och pressa ner vitlöken. Pensla brödet och strö över lite flingsalt.
[…] ev. Naan bröd […]