Dessa underbara chokladbollar är ljuvliga till adventsfikat eller som julgodis – en riktig klassiker! Nougat, marsipan och choklad i olika lager är en kombo som borgar för succé!
Ingredienser (20 st)
- 200 g Nougat, gärna Odense
- 300 g Mandelmassa Lyx Odense
- 300 g Mörk Choklad, 55 % eller 70 %
- ev. lite röd decor
Gör så här
- Dela upp nougaten i 20 bitar och rulla dem till små bollar.
- Kavla ut mandelmassan, ca 3-4 mm tjock, och dela upp den i 20 kvadrater.
- Lägg en nougatboll på varje bit mandelmassa och rulla till en kula så att mandelmassan omsluter nougaten.
- Smält chokladen och doppa kulorna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna.
- Doppa sedan kulorna ytterligare en gång i kall choklad, ca 30 grader, och lägg för att stelna. Rör med jämna mellanrum i chokladen så den inte stelnar. Värm annars på lite så att den blir mjuk igen. Om du har choklad över, kan du ringla över choklad på kulorna med en sked.
Lämna ett svar