Den kanariska nationalsåsen mojo rojo är en typ av majonnäs med mycket kryddor som paprika och vitlök. Såsen härstammar från Spanien och är vanlig att äta till tapas, men passar även bra till allt grillat.
Ingredienser (4-6 personer)
- 4 skivor vitt bröd, gärna dagsgammalt
- 2 msk god rödvinsvinäger
- 2-3 klyftor vitlök
- 2 msk paprikapulver
- 1 tsk malen kummin
- en gnutta cayennepeppar
- 1 äggula
- 2 dl olivolja
- ev lite varmt vatten
Gör så här
- Kantskär brödet och smula ner det i en matberedare med vinägern, pressad vitlök, paprikapulver, kummin, cayenne och äggula. Kör tills allt blandats väl.
- Tillsätt oljan i en fin stråle medan maskinen går, som en majonnäs. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens.
”Porr-fa-vorr”
Lämna ett svar