Pannacotta med mjölkchoklad och vanilj! En perfekt helgdessert som du kan förbereda dagen innan!
Ingredienser (8 st)
- 4 gelatinblad
- 200 g mjölkchoklad
- 1 l vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- färska bär
Gör så här
- Börja med mjölkchokladpannacottan: lägg 2 gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.
- Hacka chokladen i småbitar.
- Koka upp 5 dl grädde och ta av den från plattan och låt svalna lite.
- Rör ned chokladen och rör om tills chokladen smält.
- Krama ur gelatinbladen och lägg dem i choklad/grädd-blandningen. Rör om.
- Häll upp i glas och ställ i kylen i ca 1-2 timmar.
- Gör vaniljpannacottan: lägg 2 gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.
- Koka upp 5 dl grädde och ta av den från plattan och låt svalna lite.
- Rör ned vaniljsockret och rör om.
- Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädd-blandningen. Rör om.
- Häll upp vaniljpannacottan ovanpå den stelnade mjölkchokladpannacottan.
- Låt stå i kylen i ca 2-3 timmar.
Servera med färska bär!
Lämna ett svar