Farligt god (och enkel) dessert med marängbotten med ringlad choklad, grädde och färska hallon!
Ingredienser (6 st)
- 3 rumsvarma äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 100 g smält mörk choklad
Toppa med
- vispad grädde
- färska hallon (eller andra bär)
- lite florsocker
- citronmelissblad
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren bunke.
- Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa tills marängsmeten blir fast och glansig. Vispa snabbt ned citronsaften och därefter maizenan. Lägg i spritspåse.
- Rita ut 6 st cirklar på bakplåtspapper, ca 10-12 cm i diameter. Lägg bakplåtspappret på en ugnsform.
- Spritsa ut marängen innanför cirklarna.
- Grädda bottnarna i 20 minuter, sänk sedan värmen till 100° och grädda ytterligare 35-40 minuter. Låt bottnarna svalna helt.
- Fyll sedan varje pavlova med grädde, bär och frukt. Pudra eventuellt över florsocker och citronmelissblad för dekorering.
Serveras direkt.
Lämna ett svar