Minicheesecake med blåbär gjorda i iskubsformar!
Ingredienser (6 stora eller 12 små)
- 75 g granola
- 75 digestive
- 60 g smör, smält
- 150 g mascarpone
- 200 g färskost
- 100 g florsocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- blåbär
Gör så här
Använd iskubsformar. Jag har använt lite större formar med sex fack, där varje fack är 5×5 cm. Det går också bra att använda mindre traditionella isformar, brukar vara två rader med sex i varje, dvs 12 fack.
- Lägg blåbär i varje fack i isformen, lägg ned ett blåbär om du använder den mindre storleken, två för den större.
- Mixa granola och digestive i en matberedare. Häll ned det smälta smöret och mixa ytterligare tills det är slätt och fint. Ställ åt sidan.
- Blanda färskost, mascarpone, florsocker och vaniljextrakt till en slät smet.
- Fyll facken till två tredjedelar med färskostblandningen. Ställ i frysen en timme.
- Häll sedan ned granolablandningen över den frysta färskosten. Tryck till något och jämna till och ta bort överflöd. Ställ i frysen ytterligare en timme.
- Låt tina ca 30 minuter och servera, gärna med några extra färska blåbär.
Lämna ett svar