Marinerad kyckling och klyftpotatis som tillagas i ugnen samtidigt. Snabbt och gott!
Ingredienser (4 portioner)
- 4-5 kycklingfiléer
- 1,2 kg fast potatis
- 2 dl creme fraiche tomat och basilika
Marinad
- 1 msk rapsolja
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk honung
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Sallad
- 65 g salladsmix
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vinäger
Gör så här
- Sätt ugnen på 185 grader varmluft
- Blanda ingredienserna till marinaden.
- Tvätta potatisen och gör klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och salta. Ställ in potatisen i varmluftsugn.
- Bryn kycklingen på låg/medelvärme i stekpanna så den får lite färg. Pensla marinaden på kycklingen. Ställ in kycklingen i ugnen när potatisen varit inne 10 minuter och tillaga i ca 20 min eller tills innertemperaturen är 70 grader.
- Tag skyn från kycklingfiléerna och blanda med creme fraichen, värm i kastrull tills du får en varm sås.
- Skiva kycklingen och servera med klyftpotatis, sås och sallad.
Lämna ett svar