Lyxig pizza med löjrom som även passar som drinktilltugg till minglet eller buffén! Finns det något bättre än hemmagjord pizza? Det bästa är naturligtvis om du gör degen själv, men det går också utmärkt att köpa färdig pizzadeg.
I så fall rekommenderar jag Pop! Bakerys ”surdegspizzadeg” (grön påse). Eller varför inte köpa färdigjäst pizzadeg av din lokala pizzabagare. De flesta säljer, brukar kosta 10-15 kr/deg.
Här hittar du det bästa receptet på hemmagjord pizzadeg
Det bästa resultatet uppnås om du har pizzastål eller pizzasten.
Om du inte har sten eller stål: Kör ugnen på 230 grader över- / undervärme, alternativt ”pizzaläge” på nyare ugnar. Sätt in en upp-och-ned-vänd plåt mitt i ugnen. Låt plåten bli varm en stund. För in pizzan på den varma plåten med en pizzaspade, ta ut den när pizzan fått fin färg och fått knaprig botten och frasiga kanter.
Ingredienser (4 pizzor)
- 4 färdiga pizzabollar alternativt färdigköpt pizzadeg
- 6-7 dl crème fraiche (ca 3 msk bredes ut på varje pizza innan ugn, resten är till garnering)
- 300 g parmesanost (eller någon annan smakrik ost som Västerbotten eller Präst)
- 160 g löjrom eller röd stenbitsrom
- 3 rödlökar, finhackade
- 1 citron
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm flingsalt
Gör så här
- Baka ut pizzadegen, försök att göra den så tunn som möjligt.
- Bred ut ca 3 msk crème fraiche med en sked över varje pizza.
- Strö ut riven parmesan eller annan smakrik ost över varje pizza.
- Skicka in pizzan i ugnen med en pizza-spade.
- När pizzan är klar i ugnen, ta ut den och sliza upp den.
- Dekorera med löjrom, crème fraiche, hackad rödlök och lite rivet citronskal. Gå över en smula med pepparkvarnen och strö över lite flingsalt.
[…] pizzadegen Löjromspizza Pizza med tryffelsalami och manchego Bruschettapizza Pizza med chévre och valnötter Oxfilépizza […]