En busenkel dessert som du gör enkelt och snabbt! Lemon Posset är som en pannacotta fast mjukare och krämigare, dessutom utan gelatin. Servera den med det du tycker är gott! Bär! Kakor! Nötter! På bilden smultron marinerade i flädersaft!
Ingredienser (6 portioner)
- 5 dl grädde
- 1 dl strösocker
- ¾ dl citronsaft
- bär eller kakor eller nötter
Gör så här:
- Koka upp 5 dl grädde med 1 dl strösocker i kastrull. Låt koka 1-2 min.
- Ta bort från värmen och blanda ner 3/4 dl citronsaft.
- Fyll 6 st glas/portionsformar och ställ i kylen för att stelna. Det tar ca 5 timmar.
- Garnera med bär eller kakor eller nötter (på bilden är det smultron marinerade i flädersaft).
Följ @fredrikahartzell för fler härliga desserter och bakverk.
Lämna ett svar