Härlig kycklingwok med stekta nudlar och sockerärtor, morot, lök, lime och chilisås.
Ingredienser (ca 4 portioner)
- 3 stora kycklingfiléer
- 2-3 portioner nudlar
- en näve champinjoner
- 1 paprika
- 1 näve sockerärtor
- 1 stor morot
- 1 rödlök
- ½ tsk fisksås
- 2+2 msk sweet chilisås
- ½+½ msk ostronsås
- saften av ½ lime
- en skvätt soja
- valfri mängd cashewnötter
Gör så här
1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
2. Stek kycklingen i lite olja i en wokpanna tills den fått färg, krydda med salt och svartpeppar.
3. Skiva/hacka grönsakerna och häll över dem till kycklingen. Tillsätt ½ tsk fisksås, 2 msk sweet chili och ½ msk ostronsås och låt alltsammans puttra ihop några minuter.
4. Lägg kyckling- och grönsaksröran på en tallrik vid sidan om.
5. Häll i nudlarna i wokpannan tillsammans med 2 msk sweet chilisås, ½ msk ostronsås och en skvätt soja och låt dem stekas i detta i några minuter.
6. Blanda ihop kycklingen och grönsakerna med nudlarna och strö till sist i cashewnötterna och pressa över limesaften.
Lämna ett svar