Recept på en enkel och god pasta med kyckling och soltorkade tomater i en gräddig parmesansås.
Ingredienser (4 portioner)
- 400 gram pasta tagliatelle
- 600 gram kycklingfilé
- 1 skvätt olivolja
- 1 stor gul lök
- 2 klyftor vitlök
- ½ burk soltorkade tomater
- 1 msk kycklingfond eller hönsfond
- 2 ½ dl grädde
- ½ msk torkad basilika
- salt
- svartpeppar
- 100 gram parmesanost
Gör så här
1. Koka pastan ”al dente” dvs ta bort den någon minut innan den ska vara klar.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kycklingen och de soltorkade tomaterna.
3. Hetta upp en stor stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, kyckling och tomater tills allt får lite färg.
4. Tillsätt fond, grädde och basilika och låt koka ihop i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Sila av pastan (spara lite vatten) och blanda med osten och kycklingsåsen. Häll i lite av pastavattnet i blandningen. Tillsätt ev. lite mer grädde. Låt puttra ihop 1-2 minuter.
6. Servera med en sallad och ev. lite extra parmesan.
Lämna ett svar