Vansinnigt god kycklingkebab som hela familjen garanterat kommer att älska! Kryddig kyckling som serveras som kebab i pitabröd tillsammans med både vit och röd sås. Yum.eee.
Ingredienser (4 portioner)
- 600-700 g kycklingfilé
Marinad
- 2 tsk paprikapulver
- 1 msk sambal oelek
- 1 klyfta pressad vitlök
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Vit kebabsås
- 2 dl tjock yoghurt
- 1 dl majonnäs
- 1 klyfta pressad vitlök
- 1 krm cayennepeppar
- salt
Röd kebabsås
- 1 ½ dl Ajvar relish (mild)
- 1 dl tomatpuré
- ½ dl rapsolja
- 2 msk sambal oelek
- salt och svartpeppar
Serveras med
- pitabröd
- skivad gurka
- skivad rödlök eller gul lök
- hackad persilja
- fetaost
- sallad
Gör så här
1. Blanda kycklingen med marinaden. Låt ligga en stund i kylen.
2. Kör i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen når 72 grader.
3. Låt kycklingen svalna något och skiva upp kycklingen.
4. Vit kebabsås – blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
5. Röd kebabsås – blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar