Kycklinggryta med kantareller och persilja, smaksatt med Kavlis kantarellmjukost! Serveras med skrynkligt ugnsrostad delikatesspotatis!
Ingredienser (4 portioner)
Kycklinggryta
- 1 kg kycklingfilé
- 1 stor gul lök
- 1 msk kycklingfond
- ¾ msk kinesisk soja
- 2 dl vatten
- 200 g Kavli kantarellmjukost
- 2 dl grädde
- 3 dl kantareller
- 1 dl färsk persilja
- salt
- svartpeppar
Potatis
- 900 g små delikatesspotatisar
- rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- flingsalt
Gör så här
- Börja med potatisen: sätt ugnen på 225°.
- Blanda olja, vitlök och flingsalt med potatisen. Lägg ut potatisen på en ugnsplåt och rosta i ugnen. Det tar 40-45 minuter.
- Gör kycklinggrytan: skär kycklingen i bitar, salta och peppra och bryn i olja och smör. Tillsätt strimlad lök och vänd runt.
- Häll på fond, soja, mjukost, vatten och grädde. Låt grytan småputtra i ca 20 minuter.
- Smörfräs kantarellerna och rör ner hälften av dem och grovt hackad persilja i grytan.
- Låt puttra vidare i 2-3 minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
- Strö vid servering över de sista kantarellerna och grovt hackad persilja.
Servera med den ugnsrostade potatisen och en sallad.
Lämna ett svar