Underbar kycklinggratäng med bara några få ingredienser. Kycklingfiléer på en bädd av bladspenat, toppad med tomat- och basilikakräm och mozzarella. Serveras med ugnsrostad potatis och en tomat- och rödlökssallad. Funkar både till vardag och helg!
Ingredienser (6 portioner)
- 6 st medelstora kycklingfiléer
- 3 burkar Arla Crème Fraiche Tomat och Basilika (6 dl totalt)
- 1 stor påse bladspenat
- 2-3 dl riven mozzarella
- salt och svartpeppar
- basilika (till garnering)
Potatis
- 900 g små delikatesspotatisar
- rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- flingsalt
Sallad
- Småtomater i olika färger
- 1 rödlök
- olivolja
- basilikablad
Gör så här
- Börja med potatisen: sätt ugnen på 200°. Blanda olja, vitlök och flingsalt med potatisen. Lägg ut potatisen på en ugnsplåt och rosta i ugnen. Det tar 45-60 minuter.
- Lägg bladspenaten i botten på en ugnsform.
- Fräs kycklingfiléerna på medelvärme tills de får lite färg, ca 5 minuter. Salta och peppra och lägg ovanpå bladspenaten i ugnsformen.
- Bred Arla Crème Fraiche Tomat och Basilika över kycklingen och strö över riven mozzarella.
- Kör i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kycklingen når en innertemperatur på 70-72°.
- Toppa gratängen med basilikablad och servera med den ugnsrostade potatisen och sallad.
Lämna ett svar