Krämig kycklinggratäng som hela familjen kommer att gilla!
Ingredienser (4 portioner)
- 4 st kycklingfiléer
- salt och vitpeppar
- 2 dl creme fraiche
- 1 tsk fransk senap
- 50 g rökt skinka eller bacon
- 2 msk hackad persilja
- 2 dl riven smakrik ost (Västerbotten, lagrad grevé eller liknande)
- 1 dl grädde
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och dela dem. Stek dem i lite olja så att filéerna får färg. Salta och peppra.
2. Rör ihop creme fraiche och fransk senap. Rör sedan i skinka, persilja och riven ost.
3. Lägg filéerna i en ugnsform. Späd eventuellt med extra grädde för att få mer sås. Bred ostsmeten över kycklingen och gratinera i ca 30 min tills den fått en fin färg, eller tills innertemperaturen når 70-72 grader. Servera med ris och grönsallad.
Lämna ett svar