Middagsfavorit med kycklingfilé, parmaskinka och krämig sås som snabbt får mycket smak från balsamvinäger, oregano och vitlök.
Ingredienser (4 portioner)
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna.
3. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
4. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
5. Stek i mitten av ugnen ca 15 min eller tills kycklingen når en innertemperatur på 70 grader.
Serveringsförslag:
Servera med pasta (gärna tagliatelle) eller ris. Sockerärter och cocktailtomater är gott till.
Tips:
kyckling lårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.
Lämna ett svar