Grillade kycklingfiléer med marinerade sommargrönsaker! En favorit till grillkvällen där saftig kyckling ligger på en bädd av marinerade grönsaker och ricottaost.
Ingredienser (4 portioner)
Marinerade grönsaker
- 1 st zucchini
- 1 bunt grön sparris
- 1 påse Santa Maria BBQ Marinade for Vegetables Balsamic & Herbs
Grillad kyckling
- 500 g kycklingfilé
- 1 dl Santa Maria BBQ Grilloil Chili
Tillbehör
- 70 g babyspenat
- 250 g ricotta
- 1 msk olivolja
Gör så här
- Marinera kycklingen i grillolja.
- Skiva squashen tunt och lägg på en djup tallrik tillsammans med sparrisen. Häll på marinaden så att den täcker allt. Låt marinera i ca 10 min.
- Grilla grönsakerna och vänd dem då och då så att de får en jämn färg.
- Grilla kycklingen. Vänd på filéerna då och då och pensla med extra grillolja. Grilla tills kycklingen är genomstekt.
- Lägg upp babyspenat och de varma grönsakerna på ett stort fat.
- Klicka ut ricottaost på grönsakerna. Ringla över olivolja och krydda med svartpeppar.
- Avsluta med de grillade kycklingbitarna.
- Servera med t ex srirachamajjo och rostad ugnspotatis.
Lämna ett svar