Kyckling som serveras med grillad spetskål, rostad färskpotatis, tomatsalsa och aioli!
Ingredienser (4 portioner)
- ca 1 kg kycklingfilé (4-5 filéer)
Rostad potatis
- 1 kg färskpotatis
- 2 vitlöksklyftor
- ½ kruka färsk persilja
- 1-2 msk olivolja
Tomatsalsa
- 250 g körsbärstomater
- ½ rödlök
- ½ kruka färsk persilja
- ½ kruka färsk basilika
- 1-2 msk olivolja
- ½ citron
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- 1 st spetskål
- 2 msk olivolja
- 1 krm salt
- aioli
- ev. grillad citronhalvor
Gör så här
1. Tänd grillen i lagom tid. Marinera gärna kycklingen i god tid innan, minst 1 timme innan men kycklingen kan ligga gärna ligga i marinad över natten i kylen.
2. Tomatsalsa: Grovhacka tomaterna. Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka persilja och basilika. Blanda i en skål med olivoljan och ställ in i kylen.
3. Potatis: värm ugnen till 200 grader (varmluft 180 grader). Skölj och skrubba färskpotatisen. Pressa vitlök och finhacka persiljan. Blanda potatis, vitlök, persilja, olja och salt i en skål. Lägg ut på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 30 min.
4. Dela spetskålen i fyra delar. Pensla rikligt med olja.
5. Grilla kyckling, spetskål och citronhalvan. Spetskålen ska grillas tills den blir mjuk.
6. Tillsätt citronsaft från den grillade citronen i tomatsalsan och smaka av med salt och peppar.
7. Servera kycklingen tillsammans med grillad spetskål, rostad potatis, tomatsalsa och aioli.
Lämna ett svar