Kraschad potatis är ett tillbehör till maten som är fantastiskt gott! Titeln säger allt – potatis som “kraschas” och sedan penslas med vitlökssmör och bakas krispiga och gyllene. Smarr!
Ingredienser (4 portioner)
- 12 st medelstora potatisar
- 100 g smör
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk torkad eller färsk rosmarin
- finriven parmesan
- salt och peppar
Gör så här
1. Koka potatisarna mjuka med skal, låt rinna av.
2. Värm ugnen till 200°. Smält smöret och blanda med pressad vitlök, salt och peppar.
3. Lägg potatisarna på en plåt och “krascha” dem med en slev eller en potatisstöt.
4. Pensla dem med vitlökssmöret och strö på rosmarin och parmesan. Baka dem gyllene mitt i ugnen i ca 15 min. Servera dem med önskad tillbehör.
Lämna ett svar