Potatissallad som påminner om ”fransk potatissallad” tack vare den goda och krämiga dressingen med dijonsenap, olja och vitvinsvinäger. Himmelskt god och krämig potatissallad som passar lika bra på höstbuffén som till sommarens grillkvällar!
Ingredienser
- 1500 g potatis (gärna små)
- ½ dl senap
- ½ msk dijonsenap
- ½ dl socker
- ½ dl vatten
- ¼ dl vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 2-3 vitlöksklyftor
- vitpeppar och citronpeppar
- 2-3 dl olja (blandas i sist av ovanstående)
- 2 rödlökar
- 125 g körsbärstomater
- 1 dl rostade pinjenötter
- 10 st basilikablad
Gör så här
- Koka potatisen och låt den svalna tills den är helt kall.
- Blanda senap, dijon, socker, vatten, vinäger, salt, vitlök och peppar i en skål eller bunke. Kör med en stavmixer så blandningen blir slät. Blanda i oljan och kör ev. ytterligare ett varv med stavmixern.
- Dela potatisen i halvor om de är för stora.
- Blanda potatisen med dressingen/röran. Låt stå och dra en stund.
- Skiva rödlök, halvera körsbärstomater och rosta pinjenötterna. Blanda ned med potatisen. Garnera med basilikablad.
[…] Servera gärna med en potatissallad! Här hittar du recept på en krämig potatissallad! […]