Ljuvlig pasta med lövbiff som steks och blandas i en krämig sås med skogschampinjoner, paprika, vitlök och purjolök. Passar både till vardag och helg!
Ingredienser (4 portioner)
- 500 g pasta (tagliatelle fungerar bra)
- 400 g lövbiff
- 10 skogschampinjoner
- ½ purjolök (går också bra med gul lök)
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 2-3 vitlöksklyftor
- 3 dl crème fraîche
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk koncentrerad oxfond
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 1 msk färsk, hackad timjan
- smör, till stekning
- rapsolja, till stekning
- salt
- svartpeppar
- parmesanost
- basilika
Gör så här
- Strimla lövbiffen i lite grövre strimlor. Salta, peppra och lägg på en tallrik.
- Skiva upp svampen. Skär upp purjolöken i slantar och finhacka.
- Kärna ur och strimla paprikan och finhacka vitlöken.
- Fräs svampen i en stekpanna utan smör eller olja. När svampen har släppt lite vätska så tillsätter du smör och låter fräsa några minuter.
- Tillsätt purjolök och paprika och stek tills allt har mjuknat.
- Tillsätt vitlök, crème fraiche, grädde, fond, timjan och rödvinsvinäger. Rör om och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Om du ska blanda pastan med såsen så kan du dra av en minut på koktiden så den blir ’al dente’.
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja och lägg i den strimlade lövbiffen. Stek på hög värme så att köttet får lite färg. Stek inte för länge.
- Blanda ner lövbiffen i såsen.
- Blanda ned den nykokta pastan alternativt håll pastan separat så kan dina gäster själva blanda såsen med den nykokta pastan.
- Riv över rikligt med parmesan och toppa med färsk basilika. Servera pronto!
Lämna ett svar