Krämig oxfilépasta med mycket smak. Grädde, champinjoner, schalottenlök, soja, basilika, dijonsenap och vitlök sprider ljuvliga dofter i köket!
Ingredienser (4 portioner)
- 400 g pennepasta
- 300 g oxfilé
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g champinjoner
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk soja
- en skvätt koncentrerad oxfond
- 1 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl basilika, finhackad
- salt
- peppar
- smör till stekning
Till servering
- parmesanost
- färsk ruccola
- tomat
Gör så här
- Hacka schalottenlök och skiva champinjonerna. Finhacka vitlöken. Skär köttet i strimlor.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet under omrörning tills det fått färg.
- Plocka upp köket från stekpannan, lägg åt sidan men behåll stekskyn i pannan. I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker schalottenlök och champinjoner tills de mjuknar och får lite färg. Tillsätt den finhackade vitlöken i stekpannan, stek lite till.
- Vänd i mjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, oxfond, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Dra av någon minut på koktiden så pastan blir ”al dente” (den ska puttra ihop med köttblandningen senare).
- Koka upp såsen under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 minuter. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja.
Häll i köttet och finhackad basilika, rör om och låt puttra i 4-5 min. Blanda ned pastan i såsen och låt stå någon minut på svag värme.
Servera med riven parmesanost, ruccola och några tomatskivor.
Lämna ett svar