Enkel men sååååå god och krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater och bladspenat!
Ingredienser (4 portioner)
- 4 kycklingfiléer
- smör att steka i
- 150 g bladspenat, färsk i påse
- 7-8 soltorkade tomater (som ligger i olja)
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl grädde
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk kycklingfond
- några kvistar färsk basilika
- salt
- svartpeppar
- 400 g färskpasta, förslagsvis tagliatelle eller fettuccine
- parmesan
Gör så här
1. Dela kycklingfiléerna längs med, så att det blir två långa, tunnare filéer av en kycklingfilé. Dela sedan de tunna filéerna på hälften och lägg på en skärbräda. Salta och peppra kycklingen på båda sidor.
2. Stek bladspenaten lätt och lägg åt sidan.
3. Bryn kycklingfiléerna i en panna med smör så att de får lite färg.
4. Lägg över bitarna i en större kastrull efterhand kycklingen är färdigbrynt. Ta med stekspadet.
5. När alla bitar är färdigbrynta tillsätt grädde i kastrullen. Pressa i vitlök och tillsätt crème fraîche och kycklingfond. Rör samman och låt koka upp.
6. Tillsätt spenaten och strimla över de torkade tomaterna.
7. Lät allt puttra under tiden kokar den färska pastan.
8. Garnera med färsk basilika och riven parmesan.
Lämna ett svar