En magisk kycklinggryta som hela familjen kommer att älska! Krämig med mycket smak från vitlök, kycklingfond, kalvfond, soja, timjan och färskost. Servera med t ex klyftpotatis!
Ingredienser (4 portioner)
- 4 kycklingfiléer
- 1 stor gul lök
- 1 röd paprika
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk kycklingfond
- 3 msk kalvfond
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 tsk timjan
- salt
- peppar
- ½ – 1 dl vatten
- 1 ½ msk honung
- 4 dl grädde
- 300 g Philadephiaost (naturell eller vitlök och örter)
- Klyftpotatis för fyra personer
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar
- Hacka lök och paprika.
- Stek kycklingen i smör på medelhög värme.
- Tillsätt lök och paprika när kycklingen blivit genomstekt. Pressa eller skiva i i vitlöksklyftorna.
- Häll i kyckling- och kalvfond tillsammans med soja. Krydda försiktigt med salt och peppar. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.
- Häll i grädde, honung och färskost och blanda. Låt sedan puttra i ytterligare ca 10 min på medelvärme.
- Servera med klyftpotatis och sallad.
Lämna ett svar