En snabblagad favorit med kyckling, gnocchi, svamp, bladspenat och körsbärstomater.
Ingredienser (4 portioner)
- 500-600 g kycklingfilé
- färsk gnocchi för fyra portioner
- 200 g svamp (kantareller, champinjoner eller annan svamp)
- 1 ½ dl matlagningsgrädde
- 1 påse bladspenat
- 1 ask körsbärstomater, halverade
- 1-2 vitlöksklyftor
- ev. basilika till garnering
Gör så här
1. Skiva kycklingfiléerna i mindre (”stekvänliga”) bitar.
2. Koka gnocchin enligt anvisningar och låt rinna av.
3. Stek kyckling och svamp tillsammans med vitlök i en teflonpanna med lite smör.
4. Lägg därefter i gnocchin och låt den fräsa med någon minut.
5. Häll i grädden, smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten och de halverade tomaterna.
6. Toppa eventuellt med lite färsk basilika och servera direkt.
Lämna ett svar