En magisk gryta med helstekt fläskfilé som skivas ned i en krämig sås med champinjoner, lök, dijonsenap, timjan och dragon…
Ingredienser (4 portioner)
- 600-800 g fläskfilé
- 600 g färska champinjoner
- 1 stor gul lök eller två små
- 2 vitlöksklyftor
- 5 dl grädde
- 2 msk kalvfond
- 1 ½ msk dijonsenap
- dragon, timjan eller persilja
- flingsalt, salt och peppar
- en liten skvätt soja
- smör till stekning
- ev. maizena
Gör så här
- Strö flingsalt, timjan och peppar på den hela fläskfilén. Bryn filén gyllene i smör runtom på hög/medelhög värme. Lägg över i en ugnsform och kör i ugn på 175° tills den når en innertemperatur på 70°. Svep in den i folie och låt vila. Spara skyn från köttet.
- Smörstek champinjonerna så dom mjuknar. Ställ åt sidan.
- Stek lök och vitlök i en traktörpanna eller en högre stekpanna. Blanda ned grädde, kalvfond, dijonsenap, timjan, dragon och skyn från köttet. Addera en liten skvätt soja. Red eventuellt med maizena och smaka av salt och peppar.
- Skiva upp köttet och lägg ned i grytan. Blanda ned/toppa med smörstekta champinjoner. Garnera ev. med färsk timjan, dragon eller persilja.
Servera med delikatesspotatis, färskpotatis eller ris.
Lämna ett svar