Kakor med smak av kladdkaka som bara är för oemotståndligt segmjuka inuti…
Ingredienser (20 kakor)
- 50 g smör
- 150 g choklad (mellanmörk eller mjölkchoklad)
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka chokladen och smält smöret. Rör ner chokladen i det smälta smöret så att chokladhacket smälter.
- Rör ihop strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör sedan ner i smeten och blanda ordentligt. Ställ smeten i kylen 15 minuter för att den ska sätta sig och du lättare ska kunna rulla bollar.
- Forma 20 st bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. Om du har möjlighet, väg varje boll till ca 35 gram så blir alla lika stora = snyggare när dom är färdiga.
- Baka mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått fin färg. 10 minuter är lagom, vill du ha dom kladdigare kör i ca 8-9 minuter. Vill du ha dom segmjukare så baka i 12 minuter, inte mer.
Lämna ett svar