Oemotståndlig marängtårta ”key lime pie mousse” med limesmak och färska bär!
Ingredienser
Botten
- 50 g smör
- 100 g digestive
Key Lime Mousse
- 2 gelatinblad
- 200 g sötad kondenserad mjölk (en halv burk)
- skalet från 1 lime
- 100 g limesaft (ca 3 lime)
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
Maräng
- 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
Garnering
- Färska hallon
Gör så här
Botten
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn)
- Smält smöret och mixa digestivekexen. Blanda samman allt och tryck ut i botten på en springform (18-20 cm i diameter).
- Baka i 12 minuter och låt sedan botten svalna.
Key Lime Mousse
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
- Rör samman den kondenserade mjölken, hälften av limejuicen och zesten från en lime.
- Värm upp den andra hälften av limejuicen. Krama ur gelatinbladen och smält gelatinet i den varma limejuicen. Låt svalna något och blanda sedan ned den kondenserade mjölken.
- Vispa grädden lätt och fluffigt med florsockret och vänd sedan ner det med den kondenserade mjölken. Häll i formen över botten. Låt stå i kylen i 4-5 timmar.
Maräng
- Lägg äggvitor och socker i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven.
- Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp eller i en assistent tills marängen är styv och har svalnat.
Montering
- Fyll maräng i en spritspåse och spritsa toppar med maräng runt om på pajen. Bränn av med en gasbrännare och dekorera med färska hallon.
Lämna ett svar