Vitkålsgratäng med bitar av kassler, en perfekt vardagsmiddag som går snabbt och enkelt att tillaga. Och gott är det…
Ingredienser (4-5 portioner)
- 300 g kassler
- ½ vitkålshuvud
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vispgrädde
- 1 krm paprikapulver eller ½ msk sambal oelek
- ev. färska kryddor eller örter
- 200 g färskost
- salt och peppar
- 2 dl riven ost
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader
- Riv vitkålen, finhacka lök och vitlök. Strimla kasslern.
- Stek lök och vitlök mjukt i smör. Blanda ned vitkål och sedan kassler. Låt kasslern steka med tills vitkålen är mjuk. Låt fräsa i några minuter.
- Blanda ned grädde, färskost och kryddor häll upp i en ugnsform. Fördela ost ovanpå och gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
Lämna ett svar