Kanelbulle och äppelpaj i ett – dubbelt så gott! En kombo-kaka som du fixar på nolltid!
Ingredienser
- 2 förpackningar färdigkavlad pajdeg
- 30 g smör
- 6 tsk kanel
- 4-5 medelstora äpplen (Granny Smith)
- 2 dl socker
- 1 tsk kanel
- 3 msk mjöl
- ägg
- pärlsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Rulla ut pajdegen. Pensla ut smält smör och strö över kanel. Rulla ihop degen och skiva ut cirka 1 cm tjocka skivor. Gör samma sak med den andra pajdegen.
- Lägg hälften av de ”skivade bullarna” med lite mellanrum i en smord pajform (ca 25 cm i diameter) Knåda och tryck ut bullarna tills de formar en hel deg på botten av pajformen. Pensla med ägg och ställ åt sidan.
- Skala och skiva äpplena. Blanda äppelskivorna med socker, kanel och mjöl. Lägg sedan på degen i pajformen.
- Lägg resterande av de ”skivade bullarna” med lite mellanrum i en cirkel mellan två lager bakplåtspapper. Knåda ut degen tills den är cirka ½ cm tjock. Lägg sedan på toppen av pajen. Skär bort eventuella delar som inte får plats.
- Pensla toppen med ägg och strö över pärlsocker. Grädda pajen i ugnen i cirka 45 min till gyllenbrun färg.
Servera med glass!
Lämna ett svar