Gudomlig jordgubbstårta! Krämig jordgubbsfyllning inuti. Italiensk maräng utanpå. Drömgod!
Ingredienser (ca 10 bitar)
- Tårtbotten, 6 st (2 paket med tre i varje)
Jordgubbsfyllning
- 7 dl vispgrädde
- 400 g philadelphia
- 3 dl florsocker
- 2 ½ tsk vaniljpulver
- 500 g jordgubbar, i småbitar
- några jordgubbar till garnering
Italiensk maräng
- 6 äggvitor
- 1 dl vatten
- 3 dl strösocker
Gör så här
Fyllning
- Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig.
- Vispa sedan ihop philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbsbitarna och rör ihop försiktigt.
- Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp. Om du upplever fyllningen för lös – vispa då för hand med en ballongvisp till önskad konsistens. Den blir tjockare ju mer du vispar.
- Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsblandning och lägg sedan på nästa botten. Upprepa till sista botten.
Italiensk maräng
- Koka upp vatten och socker till 121 grader, använd termometer. När sockerlagen når cirka 110 grader, börja vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp eller med assistentens ballongvisp.
När sockerlagen uppnått 121 grader, häll sockerlagen med en tunn stråle ner i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall. - Fördela marängen jämnt över hela bakverket och bränn av den med en gasbrännare
- Garnera med färska halverade jordgubbar!
Lämna ett svar