Jordgubbspuré varvad med mandelgrädde som toppas med chokladdoppade och strösslade jordgubbar!
Ingredienser (4 glas)
- Jordgubbspuré
- 300 g jordgubbar
- 2-3 msk apelsinlikör, t.ex. cointreau
Mandelgrädde
- 3 dl vispgrädde
- 5 msk finriven mandelmassa
Dekoration
- 100 g vit choklad
- 4 msk rosa eller röd strössel
Gör så här
- Ta undan 4–8 hela jordgubbar (beroende på hur stora de är) till dekoration. Mixa resten av jordgubbarna i mixer och rör i apelsinlikören.
- Vispa grädden och rör i mandelmassan. Varva jordgubbskrämen med mandelgrädden i fyra glas.
- Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad. Doppa ena halvan av de sparade jordgubbarna i chokladen och strö över lite strössel. Låt stelna.
Lämna ett svar