En fräsch efterrätt med vaniljglass, minimaränger, färska jordgubbar och världens bästa jordgubbssås! En efterrätt som passar alla årstider, även om den är lite somrig!
Ingredienser (4 portioner)
- 1 liter vaniljglass
- 2-3 dl vispgrädde
- minimaränger
- 1 ask färska jordgubbar
Jordgubbssås
- 300 g frysta jordgubbar, tinade
- 1 dl strösocker
- ½ dl vatten
- saften av 1 citron
Gör så här
1. Börja med jordgubbssåsen: värm de tinade jordgubbarna i en kastrull tillsammans med strösocker, vatten och citronjuice tills det börjar småkoka och jordgubbarna blivit mjuka. Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil så att du får en len och fin jordgubbssås, ställ åt sidan och låt svalna.
2. Vispa grädden (gärna med en skvätt vaniljsocker)
3. Skeda upp vaniljglassen och vispgrädde i en serveringsskål eller på en tallrik.
4. Strö minimaränger över och ringla rikligt med jordgubbssås över kalaset.
6. Garnera med halverade färska jordgubbar.
Lämna ett svar