Saftig, helstekt fläskfilé som marineras i sex timmar. Serveras med potatisgratäng!
Ingredienser (4 portioner)
- 600-700 gram fläskfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 800-900 gram potatisgratäng
- sockerärtor
- cocktailtomater
- ruccola
Marinad
- 2 msk rapsolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk japansk soja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk sweet chilisås
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Gör så här
- Putsa fläskfilén och skär två vitlöksklyftor i små stavar. Gör snitt mitt i fläskfilén och tryck in vitlöksstavarna.
- Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg sedan fläskfilén i marinaden och låt den ligga i minst i 30 min, helst flera timmar.
- Sätt ugnen på 180°. Tillaga potatisgratängen.
- Bryn filén runt om i smör i en stekpanna.
- Flytta över filén till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 69-70° (det tar ca 20 minuter).
- Ta ut formen ur ugnen och vira in fläskfilén i folie i ca 10 min.
- Skiva upp och servera med potatisgratäng, sockerärtor, ruccola, cocktailtomater och valfri sås…
Lämna ett svar