Vegetarisk kebab med halloumi i wraps med hemmagjord kebabsås!
Ingredienser (4 portioner)
Kebabkrydda
- 1 tsk torkad oregano
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- ½ krm kanel
Halloumikebab
- 2 förpackningar halloumi
- 1 msk kebabkrydda
- rapsolja
Kebabsås
- 2 dl gräddfil
- 1-2 tsk kebabkrydda
- ½ tsk salladskrydda
- 1 tsk sriracha
Till servering
- Picklad rödlök
- 4 st tortillabröd
- ½ kruka sallad
- 100 g småtomater
- ½ gurka
- 1 rödlök
- pommes frites
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda samman alla kryddor till kebabkryddan.
- Skär halloumin i tunna stavar i lite olika storlekar. Lägg halloumin i ugnsform och blanda med kebabkrydda och olja. Tillaga i ugnen i 15-20 minuter eller tills halloumin har fått lite färg och är krispig.
- Rör samman alla ingredienser till kebabsåsen.
- Skär upp sallad, skivad rödlök, tomat och gurka.
Servera: montera wraps med tortillabröd, grönsaker, halloumi, picklad rödlök och såsen. Servera med pommes frites.
Lämna ett svar