Härligt god lax som är halloumigratinerad tillsammans med ugnsbakade grönsaker som zucchini, rödlök och paprika. Serveras med en fräsch citronyoghurt.
Ingredienser (3-4 portioner)
- 500 g laxfilé (4 st filéer á 125 g)
- 200 g halloumiost
- 2 st zucchini
- 2 rödlökar
- 1 stor röd paprika
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- ½ msk oregano
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl svarta oliver
Citronyoghurt
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- ½ msk olivolja
- 1 tsk citronskal, rivet
- ½ tsk flytande honung
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ½ kruka oregano
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och ringla över olja och citronsaft. Krydda med oregano och 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
- Grovriv osten. Krydda laxen med ½ tsk salt och peppar. Lägg laxen på grönsakerna och strö över osten. Tillaga ytterligare ca 10-15 min eller tills laxen är färdig.
Citronyoghurt
- Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt olja, citronskal och honung. Krydda med salt och peppar.
- Hacka oreganon och blanda ner i yoghurten.
Servera med bröd och garnera med oregano.
Lämna ett svar