Ljuvlig ugnsbakad falukorv med halloumi! Recept på falukorv i ugn på ett lite annat sätt! Den perfekta vardagsmiddagen som garanterat kommer att uppskattas av alla i familjen.
Ingredienser (4 portioner)
- 1 falukorvsring (gärna Sorunda som är lite mer ”köttig” än andra)
- 2-3 msk dijonsenap
- ¾ dl bostongurka
- 1 liten gul lök (finhackad)
- 1 rött äpple
- 10-12 cocktailtomater
- 2 ½ dl vispgrädde
- 2 dl crème fraîche
- 2-3 msk chilisås
- 150 g riven halloumi
- salt och peppar
- hackad persilja (till garnering)
- 1 kg mjölig potatis
- 2-3 dl varm mjölk eller vispgrädde
- ca 40 g smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör skåror i falukorven med ca 2 cm mellanrum, inte ända igenom. Lägg korven i en ugnsform. Bred lite senap i varje skåra.
- Blanda bostongurka och finhackad lök. Dela äpplet och ta bort kärnhuset. Skär i tunna skivor.
- Fördela gurkmix och äppelskivor i skårorna.
- Dela tomaterna och lägg dem i mitten av korven och runt om.
- Sätt på potatisen.
- Vispa ihop grädde, crème fraîche, chilisås, salt och peppar. Häll ned blandningen i formen.
- Strö den rivna osten över korven och gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills korven har fått lite färg.
- Pressa potatisen när den är färdigkokt. Blanda med smör och varm mjölk eller grädde. Krydda med salt och peppar efter smak.
- Garnera falukorven med finhackad persilja och servera med potatismoset.
Lämna ett svar