Halloumiburgare med två olika såser – en dressing med soltorkade tomater och en ljuvlig tomatsalsa! Serveras med avokado, picklad rödlök, sallad och fries. Himmelskt gott!
Ingredienser
Halloumiburgare
- Halloumi, gärna runda halloumiburgare men det går självklart bra med ”vanlig” skivad halloumi
- Hamburgerbröd
Dressing
- en halv burk soltorkade tomater, 8 st
- ett halvt knippe salladslök
- 1 ½ dl crème fraiche
- 2 krm chiliflakes
- 1 krm salt
Tomatsalsa
- ½ kruka basilika
- 4 urgröpta och fintärnade tomater
- 1 hackad knipplök (går bra med vanlig gul lök)
- 1 msk vitvinsvinäger
- 3 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Förslag på tillbehör
- Pommes frites (vanliga eller sötpotatis)
- Avokado
- Salladsblad
- Tomater (skivade)
Gör så här
1. Förbered picklad rödlök (gärna en dag innan, den klarar sig i kylen flera dagar).
2. Dressingen: finhacka de soltorkade tomaterna och skölj och finstrimla salladslöken. Blanda i en skål med creme fraiche och chiliflakes. Smaka av med salt.
3. Tomatsalsan: hacka basilika och tomater och blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
4. Skiva avokado och tomater, lägg upp på ett fat tillsammans med salladsblad
5. Stek eller grilla halloumi så att den får en gyllene färg på både sidor.
6. Montera ihop burgarna med salladsblad, halloumi, avokado, dressing, tomatsalsa och toppa med picklad rödlök.
7. Servera med friterade fries och coleslaw.
Sätt på haklappen och njut!
Lämna ett svar