Halloumitacos som serveras i varma tortillabröd tillsammans med grönsallad, mango, tomatsalsa, paprika och guacamole. Mums!
Ingredienser (4 portioner)
Halloumi
- 400 g halloumiost
- 1 påse Santa Maria Halloumi Taco Spice Mix
- 1 st röd paprika
- 1 msk olja
- 1 dl vatten
Tomatsalsa
- 2 tomater
- ½ röd lök
- ½ kruka färsk persilja
- 1 st lime
- 1 msk olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 1 krm salt, fint
Guacamole
- ½ röd chili, finstrimlad
- ½ stor tomat
- 3 avokado
- 2-3 tsk färskpressad limesaft
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- hackad koriander efter smak
- svartpeppar
- 1 krm chiliflakes
Tillbehör
- mango (färsk eller fryst)
- sallad
- 1 paket Tortillabröd
- koriander efter smak
Gör så här
- Börja med guacamolen: finhacka chilin och kärna ur tomaten. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka eller mosa dem i en bunke.
- Tillsätt limesaft och chili med avokadon och tomaterna. Rör runt.
- Riv ner/pressa vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar.
- Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan. Ställ i kylen.
- Gör tomatsalsan: Skölj och tärna tomater. Skala och finhacka rödlök och finhacka persilja.
- Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal och saft, olivolja och chiliflakes. Smaka av med salt
- Skär halloumi i tärningar, strimla paprikan.
- Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja.
- Stek halloumin på hög värme tills den är gyllene, tillsätt paprikan. Stek tills paprikan mjuknar något.
- Tillsätt kryddblandningen tillsammans med vatten, rör om och låt puttra ihop, ca 1 min.
- Servera halloumin i varma tortillabröd tillsammans med sallad, tomatsalsa, guacamole, mango och koriander.
Tips på andra tillbehör: picklad rödlök, gurka och majs
Lämna ett svar