Gurksnittar med en röra av kallrökt lax och wasabi! Gör snittar på gurka istället för bröd. Grönt, fräscht, gott – så enkelt att göra! En röra med kallrökt lax och wasabi som toppas med sesamfrön och gräslök. Perfekt till minglet!
Ingredienser (12-14 st)
- 100-150 g kallrökt lax
- 2 ½ msk majonnäs
- 2 ½ msk crème fraîche
- 1 – 1 ½ tsk wasabipasta (känn av hur starkt du vill ha)
- 1 st lime (zest och saft)
- ½ – 1 gurka (beroende på hur tjocka skivor du vill ha)
- ett knippe gräslök
- 2 msk sesamfrön
Gör så här
- Finhacka laxen och blanda med majonnäs, crème fraîche, rivet limeskal, limesaft och wasabipasta.
- Hyvla ränder på gurkan med en osthyvel så att den blir ”randig” längs med.
- gurkan i centimetertjocka skivor, ca 12-14 st och lägg på ett fat.
- Toppa med laxröra och sesamfrön. Klipp över gräslök och servera eller ställt svalt innan minglet
Lämna ett svar