Grillat eller smörstekt surdegsbröd med halloumi, avokadokräm, ugnsrostade cocktailtomater, ruccola och pinjenötter!
Ingredienser (4 portioner)
- 4 skivor surdegsbröd
- 20 g smör (för stekning)
- valnötsolja att ringla över
- citron
- 2 paket halloumi
- 3 mogna avokador
- 1 vitlöksklyfta
- 16-20 cocktailtomater, delade på hälften
- 1 tsk olivolja, att ringla över tomaterna
- 1 msk hackade färska örter (t ex timjan eller oregano)
- 2 msk pinjenötter, rostade i stekpanna
- 1 msk valnötsolja
- ruccola
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Dela cocktailtomaterna på hälften och lägg med insidan uppåt i en ugnsfast form.
3. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Sätt in i mitten av ugnen i ca 40-45 min, tills de blir härligt mjuka. Ta ut tomaterna och strö över färska örter.
4. Mosa avokadon till en krämig röra, pressa ner vitlök och smaka av med salt och svartpeppar. Pressa i ett par droppar citronsaft, blanda runt och avsluta med att pressa lite citronsaft över, så att krämen inte blir brun. Ställ i kylen.
5. Skiva upp brödet och stek brödskivorna lätt i en stekpanna i en rejäl klick smör. När brödet är rostat, ringla över lite valnötsolja.
6. Grilla eller stek halloumi tills den får en gyllene yta och är varm intill mitten.
7. Bygg mackan! Lägg upp ett bröd på varje tallrik, lägg på lite ruccola, rostade tomater, grillad halloumi, avokadokräm, rostade pinjenötter och ringla lite valnötsolja över. Servera direkt!
Lämna ett svar